Niet dansen

Wij zijn in de wondere wereld van de energietransitie gedoken. En wat blijkt? Er is zo veel te zien. En er is zo veel om je over te verwonderen.

Heel simpel gezegd, moeten we er de komende jaren ons uiterste best voor doen om “van het fossiel af te komen” en een overgang te maken naar duurzame energie. Omdat de temperatuur stijgt, en dus de zeespiegel. De natuur is in de war, er zijn overal vreemde natuurverschijnselen en iedereen weet nu inmiddels wel dat er iets moet gebeuren.

En als we het willen, is het handig als we het zo makkelijk mogelijk maken. Betaalbaar, aantrekkelijk, gefaciliteerd. De beren moeten van de weg. En eerst moeten we ze zien.

Het moeizame traject naar duurzaam doet denken aan boksers halverwege de derde ronde. Ze willen allebei “winnen”, hangen uitgeput tegen elkaar aan, doen af en toe een verwoede poging om de ander toch nog te raken. “Niet dansen!” roept de zaal dan, “Niet! dansen!”

Dan moet gewoon de handdoek in de ring.

En als dit het spelletje is dat we spelen rond de energietransitie, dan moeten we het toch een keer van dichtbij bekijken. Hoe werkt het, wat zijn de regels en wat moeten we veranderen.

Dat dus. Het speelveld.

Wietske on EmailWietske on Linkedin
Wietske
Energieke verbinder at Wijkplan 2050
Wietske Glandorf is organisator, verteller en verbinder. Ze is mede-initiatiefnemer van Wijkplan 2050. Doel is de uitstoot van CO2 versneld te verminderen. Door het opzetten en uitvoeren van projecten - met inwoners, ondernemers en organisaties - die hier aan bijdragen. En het geven van workshops over de nieuwe duurzame economie.
Verder blogt ze over energietransitie: de inzet van storytelling én de verbinding van duurzaamheid en economische ontwikkeling.

Auteur: Wietske

Wietske Glandorf is organisator, verteller en verbinder. Ze is mede-initiatiefnemer van Wijkplan 2050. Doel is de uitstoot van CO2 versneld te verminderen. Door het opzetten en uitvoeren van projecten - met inwoners, ondernemers en organisaties - die hier aan bijdragen. En het geven van workshops over de nieuwe duurzame economie. Verder blogt ze over energietransitie: de inzet van storytelling én de verbinding van duurzaamheid en economische ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *